- .Start
- Szkoła
- Przedszkole
- RODO
- Kontakt
- COVID-19
JADŁOSPIS OD 14.02. DO 18.02.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, papryka świeża, herbata
Obiad
• zupa brokułowa
• gulasz drobiowy z kaszą i warzywami
• woda
Podwieczorek
• piernik w czekoladzie
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
WTOREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, jajko na twardo, ogórek zielony , herbata
Obiad
• kapuśniak
• ryż z jabłkami i cynamonem
• kompot
Podwieczorek
• świeży owoc
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
ŚRODA
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, kiełbaski drobiowe, pomidor, herbata
Obiad
• krem z warzyw
• spaghetti bolognese z sosem mięsno-warzywnym
• kompot
Podwieczorek
• wafle kukurydziane
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja,
CZWAREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rucola , kiełki, herbata
Obiad:
• zupa ogórkowa
• pyzy z mięsem
• woda
Podwieczorek
• jogurt
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
PIĄTEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli, rzodkiewka, sałata, herbata
Obiad:
• zupa jarzynowa
• miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
• kompot
Podwieczorek
• świeży owoc
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, może zawierać mięczaki, dwutlenek siarki
JADŁOSPIS OD 7.02. DO 11.02.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, pomidorki, herbata
Obiad
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
WTOREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka świeża, kiełki, herbata
Obiad
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
ŚRODA
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, pasztet pieczony z indyka, ogórek kiszony, herbata
Obiad
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
CZWAREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, dżem niskosłodzony, sałata, ogórek zielony, herbata
Obiad:
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
PIĄTEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka, sałata, herbata
Obiad:
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
JADŁOSPIS OD 14.02. DO 18.02.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, papryka świeża, herbata
Obiad
• zupa brokułowa
• gulasz drobiowy z kaszą i warzywami
• woda
Podwieczorek
• piernik w czekoladzie
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
WTOREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, jajko na twardo, ogórek zielony , herbata
Obiad
• kapuśniak
• ryż z jabłkami i cynamonem
• kompot
Podwieczorek
• świeży owoc
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
ŚRODA
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, kiełbaski drobiowe, pomidor, herbata
Obiad
• krem z warzyw
• spaghetti bolognese z sosem mięsno-warzywnym
• kompot
Podwieczorek
• wafle kukurydziane
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja,
CZWAREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, ser żółty, rucola , kiełki, herbata
Obiad:
• zupa ogórkowa
• pyzy z mięsem
• woda
Podwieczorek
• jogurt
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
PIĄTEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, pasta z makreli, rzodkiewka, sałata, herbata
Obiad:
• zupa jarzynowa
• miruna panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
• kompot
Podwieczorek
• świeży owoc
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, może zawierać mięczaki, dwutlenek siarki
JADŁOSPIS OD 7.02. DO 11.02.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, pomidorki, herbata
Obiad
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
WTOREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka świeża, kiełki, herbata
Obiad
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
ŚRODA
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, pasztet pieczony z indyka, ogórek kiszony, herbata
Obiad
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
CZWAREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, dżem niskosłodzony, sałata, ogórek zielony, herbata
Obiad:
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
PIĄTEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka, sałata, herbata
Obiad:
Podwieczorek
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
JADŁOSPIS OD 31.01. DO 04.02.
PONIEDZIAŁEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, ser żółty, sałata, kiełki, herbata
Obiad
• zupa jarzynowa
• ryż z sosem truskawkowym na bazie jogurtu
• woda
Podwieczorek
• wafle kukurydziane
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
WTOREK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, kiełbaska na gorąco, pomidorki, herbata
Obiad
• zupa pieczarkowa
• bitki ze schabu, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka
• kompot
Podwieczorek
• świeży owoc
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
ŚRODA
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, twarożek z rzodkiewką, ogórek zielony, herbata
Obiad
• barszcz czerwony z jajkiem
• łązanki z kapustą kiszoną i kiełbasą
• kompot
Podwieczorek
• ciastka zbożowe
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
CZWARTEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, wędlina drobiowa, pasta z makreli, herbata
Obiad:
• krem z soczewicy z grzankami
• gulasz wieprzowy z kaszą bulgur i warzywami
• woda
Podwieczorek
• jogurt
• ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, może zawierać mięczaki, dwutlenek siarki
PIĄTEK
Śniadanie
pieczywo mieszane, masło, kasza manna na mleku, rucola, papryka świeża, herbata
Obiad:
• zupa koperkowa
• miruna panierowana, ziemniaki, ogórek kiszony
• kompot
Podwieczorek
• świeży owoc
• ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, może zawierać mięczaki, dwutlenek siarki
JADŁOSPIS OD 1.09. DO 4.09.
WTOREK
Śniadanie
chleb pszenny i orkiszowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony
herbata malinowa
Obiad
rosół z makaronem 250 ml
kotlet z piersi kurczaka 80 gr
ziemniaki puree 140 gr
surówka z białej kapusty 80 gr
kompot z owoców 200 ml
Podwieczorek
banan
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
ŚRODA
Śniadanie
płatki kukurydziane gr, mleko 2%, herbata
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem 250 ml
ryż, gulasz wieprzowy z warzywami 250 gr
kompot z owoców 200 ml
Podwieczorek
winogrona jasne bezpestkowe 100 gr
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja
CZWARTEK
Śniadanie
chleb pszenny i orkiszowy, kiełbaska drobiowa, pomidorki koktajlowe, herbata o smaku pigwy i truskawki
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana 250 ml
spaghetti bolognese (sos mięsno-pomidorowy z włoszczyzną)
kompot z owoców 200 ml
Podwieczorek
koktajl bananowo-trukawkowy
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
PIĄTEK
Śniadanie
bułka pszenna, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, papryka świeża
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami i włoszczyzną zabielana 250 ml
paluszki rybne panierowane 80 gr, ziemniaki 140 gr
surówka z kapusty kiszonej 80 gr
kompot z owoców 200 ml
Podwieczorek
ciasteczka owsiane 3 szt
ZAWIERA ALERGENY: białka mleka krowiego, seler, gluten, jaja, dwutlenek siarki
WODA DO PICIA JEST STALE DOSTĘPNA
Copyright 2020 by Szkoła Podstawowa Nr 8 Gliwice Projekt i wykonanie Linx